Storhandla basvaror och se till att alltid ha köttbullar och nuggets i frysen.

"Så hur gör du då, du sa ju att ni hinner åka slalom på eftermiddagarna?"

En fråga jag ställde till en bekant som redan hade tvillingar när ultraljudet visade tvillingar. Svaret har för mig blivit lite som ett mantra på att inte ta livet för seriöst och inte ställa kraven på mig själv som förälder högre än nödvändigt. "Har inte jag med mig en påse kalla köttbullar och slänger åt ungarna i farten", svarade han och det har jag sedan anammat. Ibland har mina ungar blivit mätta på kall falukorv innan den hunnits stekas och potatisen kokats, men ännu har ingen av dem svultit ihjäl. Däremot så ställer en del mediciner till det för grabben med NPF och hans hungerskänslor försvinner, vilket i hans värld då innebär att han inte tycker han behöver äta. Jag har jobbat en hel del med att försöka nå fram till honom med att man kan äta i förebyggande syfte även om man inte känner sig sugen och kanske nu när han är på väg in i tonåren jag märker att han har börjat ta till sig det. Dock måste det vara något som han gillar annars kan det kvitta för honom med resultatet att blodsockret sjunker och en krasch kommer senare under dagen.

One Reply on “Storhandla basvaror och se till att alltid ha köttbullar och nuggets i frysen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *