Jobbet kan bli gjort om det kan skötas flexibelt och hemifrån.

Vad tycker du är viktigast för en arbetsgivare? Att jobbet blir gjort bra eller att personalen sitter på jobbet och dricker kaffe? På en del arbetsplatser tror jag målen mäts i hur många möten som du hinner med under en arbetsvecka, vad sedan mötena leder till är underordnat tiden som sägs ner på dem.

Jag vet i alla fall hur jag tänker och skulle jag anställa någon medhjälpare i smedjan så känns det viktigare hur många krokar och ljusstakar som görs under veckan än hur många timmar som den personen jobbar. Kan den sedan göra samma antal smidesprodukter i sin egen smedja så struntar jag blankt i om det är en smedja som den personen har hemma eller i sommarstugan. Var jobbet blir gjort är inte väsentligt, men det är klart om jag känner att jag måste kontrollera min anställda medhjälpare så blir det svårare om jobbet inte görs i min smedja.
Har man dessutom som jag en grabb som vissa dagar tvärvägrar gå till skolan eller behöver sluta skoldagen tidigare för att något skitit sig och all uppbådbar energi i kroppen och knoppen tagit slut. Är man i den sitsen som förälder så vet man hur viktigt det är med en förstående chef som uppskattar kvalitet istället för kvantitet på de timmar man lägger ner på jobbet och att det blir lika bra lösningar om de görs natten till måndag istället för mellan 7-5 på en vardag.

One Reply on “Jobbet kan bli gjort om det kan skötas flexibelt och hemifrån.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *