Att inte kunna fira påsk med släkt och vänner

En stor omställning för de flesta familjer är att det i pandemi-tider uppmanas att vi ska hålla oss hemma så mycket det bara går och helst inte träffa släkt och vänner för att minska risken för smittspridning. 

Klokt beslut och inte särdeles svårt att leva upp till i min flock. 

När andra skakade på huvudet och saknade/saknar att fira högtider med sin släkt eller med vänner så nickar jag instämmande och ser sympatisk ut fast jag tänker för mig själv att nu får de känna på min verklighet och leva i mina skor ett tag.

De jobbiga storhelgerna

Högtider och storhelger är nämligen något av det jobbigaste som finns tycker jag. 2/3 av barnen vill ju att det ska va mysigt och speciellt med t.ex. påsk eller julafton och 1/3 av barnen vill bara att dessa storhelger ska passera så obemärkt förbi som möjligt. 

En hyfsat svår balansgång att få till som förälder.

Själv blir jag alltid så kluven eftersom jag gillar att träffa folk och fira tillsammans. Hade jag fått välja så hade både kompisarnas familjer och släktingar kommit över och firat med oss, men det är inte ens i närheten av möjligt i vår familj. Skulle en storhelg infalla på en barnfri helg så är jag oftast så mentalt slutkörd av barnveckan så jag inte orkar med släkt och vänner då själv.

One Reply on “Att inte kunna fira påsk med släkt och vänner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *