Hålla avstånd i kassakön och inte prata med folk i onödan

Say no more säger jag bara. Minns för några år sedan när jag och barnen skulle besöka en Majbrasa. Ingen stor tillställning utan en brasa som ungarna hade varit med och dragit ihop utanför köksfönstret hos en bekant där vi varit tidigare. Så stället var känt sedan tidigare, brasan gjord tillsammans. Alkoholfri tillställning för mig, vilket barnen visste om. Skön känsla för dem alla att veta att pappa är körbar om vi ville dra hem, men planen var att sova över natten. Först så skulle vi äta lite gott i grannens trädgård och sedan i barnvänlig tid tända brasan.  Allt var enligt mig noga förberett och planerat in i minsta detalj där barnen och framförallt den ena ungen var berikad in i minsta detalj ,vad kunde möjligtvis gå fel. Första svårigheten började när middagen skulle till att börja, det var ju säkert 5 av de 15 personerna på plats som inte var riktigt helt kända sedan tidigare, dessutom drack de öl och hade roligt sådär högljutt som vi vuxna tenderar att ha när vi vågar slappna av. Så middagen löstes genom att jag bar över en tallrik med korv till honom och han åt själv i sin trygga miljö, syskonen sprang lite mellan och checkade läget. Så långt allt väl eftersom surfplattans sällskap kändes bättre än att va med oss andra för honom. De stora svårigheterna började när majbrasan tändes, visserligen trevligt att kunna va med genom fönstret köksfönstret men succesivt smög sig en besvikelse fram hos honom att han också ville va med där ute men inte vågade. Besvikelsen blev till stress som blev till ilska och lösningen blev att jag lovade honom en skyddande egen sfär där ute. Om han fick åka på mina axlar och jag bestämt sa till folk att inte va framfusiga utan att vi ville va ifred så kändes det bra för honom. Tio minuter senare så lekte han med de andra barnen därute och hade hur kul som helst. Stolt som en tupp dagen efter över att han lyckades överkomma sin oro och kunde känna att han var som alla andra barn och kunde ha kul vid majbrasan sken i den dunkla vårkvällen.

One Reply on “Hålla avstånd i kassakön och inte prata med folk i onödan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *