Överskottsenergi och rätt motivator

Fredagar är tuffa dagar för min hjälte att motivera sig till att orka hela skoldagen och sin vana trogen så ringer skolan då grabben vill hämtas tidigare. Har vid det här laget lärt mig att de dagar han bor hos mig så är det ingen vits att planera för att elda upp i smedjan då man inte vet hur lång arbetsdagen blir. 
smideskursblogg.jpg1
Hade i och för sig bytt kontorsstolen mot arbetskläderna och gått ut i ladugården för att fortsätta städa inför isoleringen. Det var ett så trevligt vårväder (jo, jag vet att det borde va vinter fortfarande) så kunde inte förmå mig att bara se solen genom fönstret.

När klockan började närma sig lunch så hade jag hunnit ställa ut ett gammalt skåp som skulle på tippen och förberett mig med chips och lite godis till en eventuell arbetskompis som troligtvis inte fått i sig lunch på skolan.

Mycket riktigt så behövdes chipspåsen och godisarna plus lite fickpengar som belöning för väl utfört arbete, men det som motiverade mest denna gång att få hjälpa till var att det var ett demoleringsuppdrag som pappa behövde hjälp med.

Nästan en hel timme frenetiskt bankande, sågande och skruvande senare så var skåpet redo för vedhögen och den lille knegaren redo för fredagsmys med syskonen som då strax var på hemväg från sina respektive skolutmaningar. Undertecknad han under tiden lyfta undan lite mer bråte så strax kan golvplankorna lyftas undan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *