Tjoho, projektet fick godkänt

interior-smedja

Vilket trevligt besked som landade

Vilket trevligt besked som landade i början av det spännande året 2020. Efter en dryg och lång ansökningsprocess så fick jag äntligen startbesked på mitt projekt som jag började planera redan hösten 2018. Det drog ut på tiden både av administrativa orsaker i kvarnarna som skulle mala men också för att min egen ställtid mellan revideringsomgångarna varit lång. För att få mat på bordet fick den typen av arbetsuppgifter som genererade intäkter komma först och viktigast av allt är barnens välmående och förra vinterns skolgång var allt annat än lättsamt för mina smedhalvor. 

Lite bakgrund

Livet är fullt av utmaningar och uppförsbackarna är till för att man ska kunna njuta av nedförsbackarna (tänkt dig in i att du åker Vasaloppet). I familjer som innehåller barn med särskilda behov och handikapp kan utmaningarna ofta kännas större än man orkar med och uppförsbackarna verkar betydligt längre och brantare än nedförsbackarna.

Är dessutom barnets/barnens handikapp ett dolt handikapp så finns också en ytterligare dimension av det slitsamma föräldraskapet och det är utmaningen att få förståelse från omgivningen för att familjelivet och dagarna måste anpassas för att få livet till att gå ihop. Det må ju va en sak om det kan va svårt att få acceptans av arga bibliotekstanten eller den griniga gubben i korvkiosk-kön till varför ens barn inte uppför sig normalt och som uppfostrade barn förväntas uppföra sig. Men det riktigt tragiska blir när man som förälder måste kämpa mot brister i den sammhällsservice som är till för att hjälpa ens barn att bli hela och trygga vuxna individer. Till exempel så borde det va en självklarhet att skolan är till för alla, men tro mig det får man upptäcka att den inte är när man är förälder till ett barn som inte passar in i den fyrkantiga mall vuxenvärlden skapat.

Projektet i korta drag

Projektets målgrupp riktar sig främst till barnfamiljer som har ett eller flera barn med dolt handikapp inom NPF-spektrat. NPF står för Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag kommer att återkomma till det med utförligare förklaring i inlägg framöver, men om du vill kan du läsa mer om NPF, här på https://attention.se/npf/om-npf/

Familjerna kommer att få ta del av den fina lugna miljö vi har här i Orsa Dalarna samtidigt som de kommer att få nätverka med andra föräldrar i samma sits och få en ökad kunskap inom ämnet. Barnen  med NPF kommer att få upptäcka glädjen i att skapa med händerna och hur meditativt och rensande för hjärnan det kan va och på samma gång stärka sin självkänsla och tilltro till den egna förmågan. Syskonen i familjerna kommer att få ta del av roliga och givande aktiviteter. 

Det var en del bakgrund till hur iden kom til hos mig och lite kort om projektets målgrupp och vad målgruppen får ut av det.


Mer info kommer fortlöpande att läggas ut.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *